Alkohol og misbrug

Tegning af rundbordssamtale om alkohol
Vi véd at der i Danmark er mindst 120.000 børn og unge der vokser op i en familie med alkoholproblemer

Mange børn og unge, der vokser op i en familie med alkoholproblemer, viser ikke udadtil, at de har det svært. De er meget alene med deres tanker, følelser og oplevelser.

De fleste børn har en følelse af ikke at være gode nok og føler sig forkerte, utrygge og ensomme. Ofte skal børnene klare mange ting selv, er flove over at tage venner med hjem og kan således let blive isoleret. Nogle opbygger en stærk facade for at skjule et sårbart indre, andre føler vrede.

 

Barnets Blå Hus 

Barnets Blå Hus er et behandlingstilbud for børn under 13, der har et familiemedlem med et stof- eller alkoholmisbrug og for forældre, der har eller har haft et misbrug eller har en partner eller tidligere partner med et misbrug. I Barnets Blå Hus møder børnene voksne, som forstår deres problemer og de kan få sat ord på det, der er svært. De finder også andre børn i samme situation og oplever lettelsen ved ikke at være alene med tanker og problemer. Børnene kan komme alene, sammen med en kammerat, deres forældre eller en anden voksen. Barnets Blå Hus er også et sted for forældre. De kan her få støtte til hverdagen og det at være forældre. Desuden kan hele familien deltage i aktiviteter som fællesspisning, spil, lege og udflugter.
Barnets Blå Hus er et gratis tilbud. Børn og familier kan komme anonymt og uden visitation fra kommunen. Barnets Blå Hus tilbyder:
• Samtalegrupper for børn
• Forældresparring
• Opmærksomhed og støtte til børn, der har det svært
• Hjælp til at opbygge nye sociale netværk
• Ugentlig fællesspisning for hele familien
• Et fristed med hygge og sjove oplevelser for børn
• Udflugter og aktiviteter i weekender og ferier

 

Du finder Barnets Blå Hus her:
Barnets Blå Hus Frederikshavn
Vrangbækvej 115
9900 Frederikshavn

Tlf (direkte): 21 24 14 92

Tlf (fælles): 40 21 90 20

 

TUBA

TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. I TUBA kan de unge få hjælp via gruppeterapi eller individuelle samtaler hos professionelle terapeuter.


Du finder TUBA her:
TUBA Frederikshavn, Danmarksgade 16, 1, 9900 Frederikshavn
Mail: frederikshavn@tuba.dk
Tlf.: 40 22 83 5729 68 96 30